پلیس مرز یونان و ترکیه به شدت با مهاجرت درگیر شدهاند
پلیس مرز یونان و ترکیه به شدت با مهاجرت درگیر شدهاند
پلیس مرز یونان و ترکیه در پی هجوم صدها هزار پناهجو به منظور رساندن خود به اروپا از این مرز با آنها درگیر شدهاند. این درگیری روز به روز شدیدتر میشود.
در یکی از مطالب قبلی گفتیم عبور پناهجویان از مرکز ترکیه به سمت اروپا شدت گرفت. در مطلب دیگر، به تفسیر جنگ ترکیه و سوریه در ادلب پرداخته و دلیل آن ارزیابی کردیم. ترکیه به خاطر عدم دریافت حمایت از سوی اتحادیه اروپا در جنگ با سوریه، تهدید خود را عملی و مرزهایش را به روی دهها هزار پناهجو باز کرد. به همین دلیل اکنون درگیری پلیس مرز یونان و ترکیه با مهاجران شدت گرفته است.
بعد از چند روز توقف، تلاش پناهجویان برای رساندن خود به اروپا از طریق مرکز یونان و ترکیه از سر گرفته شد، به همین دلیل نیروی پلیس مرزی یونان به شدت با آنها درگیر شده است. بر اساس گزارشی که خبرگزاری فرانسه تهیه کرده، پناهجویان زیادی در تلاش برای عبور از گذرگاه مرزی پازارکُله به وسیله کنار زدن سیم خاردار و حصارها، با پلیس مرز یونان و ترکیه درگیر شدهاند. ماموران مرزی حتی به شکلیک گلولههای واقعی رو آوردهاند، به طوری که پای یکی از مهاجران در اثر اصابت گلوله خونریزی دارد.
در پی جلوگیری از عبور پناهجویان از مرز ترکیه و یونان توسط پلیس یونان، آنها به پرتاب سنگ به سوی نیروهای نظامی رو آوردند. پلیس نیز در پاسخ از گاز اشکآور استفاده کرد. ترکیه مدعی به کشته شدن یک نفر و زخمی شدن پنج تن دیگر توسط پلیس کشور همسایهاش شده است، اما یونان این ادعا را رد میکند.
چند منبع خبری از ورود تعدادی آمبولانس از طرف ترکیه خبر میدهند. در یک ویدیویی که دولت یونان اخیرا در اختیار رسانههای این کشور قرار داده است، شاهد پرتاب گاز اشکآور به سمت پلیس مرزی یونان توسط یک افسر ترکیهای هستیم.
درگیریهای پلیس مرز یونان و ترکیه و پناهجویان شدید است
ویدیوهای زیادی درباره درگیریهای بین پلیس مرزی و پناهجویان در شبکههای اجتماعی منتشر شده است. در این ویدیوها پلیس مرز یونان و ترکیه همراه با سپر دیده شده و دود زیادی قابل مشاهده است. این دود زیاد صرفا به خاطر پرتاب گاز اشکآور نبوده و نشاندهنده آتشسوزی بزرگ در صحنه درگیری است. صدای فریاد به دفعات شنیده میشود.
روز پنجشنبه هشتم اسفند ماه، ترکیه اعلام کرد دیگر به توافقنامهای که با اتحادیه اروپا به منظور جلوگیری از ورود مهاجران به این قاره بسته است پایبند نخواهد ماند. به همین دلیل دیگر برای جلوگیری از عبور بیشمار پناهجو شامل تعداد زیادی آواره سوری تلاشی نکرد و مرزها به روی آنها گشوده شد. گفتنی است بر اساس توافق میان اروپا و ترکیه، این کشور همسایه ایراد میلیاردها یورو پول از اتحادیه اروپا دریافت کرد. اکنون اتحادیه اروپا ترکیه را نقضکننده این توافقنامه خطاب میکند.
ویدیوهای منتشر شده توسط شبکه «سیانان ترک» به وجود تعداد قابل توجهی پناهجوی ایرانی و پاکستانی دلالت دارند. آنها سوار بر قایق شده و در تلاش برای رساندن خود به یونان هستند. رئیس جمهور ترکیه روز گذشته اعلام کرد تنها راه بازگشت به توافق، حمایت از این کشور بر سر قضیه ادلب است. به عبارتی کشورهای اروپایی باید در جنگ این کشور علیه سوریه، از ترکیه پشتیبانی کنند تا جلوی سرازیر شدن بیشمار پناهجو به قاره اروپا گرفته شود. وگرنه مرزها همچنان باز خواهند ماند.
هدف نهایی ترکیه چیست؟
ترکیه در نظر دارد زمینهایی که پنج ماه پیش به وسیله عقب راندن کردهای سوری در شمال کشور ترکیه به دست آورد را تبدیل به مکانی برای اسکان پناهندگان سوریهای مقیم این کشور کند، اما از این طرح حمایت بین المللی بسیار ضعیفی شد. کشور همسایه ایران در حال حاضر پذیرای 3.7 میلیون پناهجوی سوریهای است، اما طی هفتههای اخیر وضعیت بدتر شده است.
با توجه به پیشرویهای ارتش سوریه در ادلب، آخرین پناهگاه شورشیان، نزدیک به 900 هزار نفر از اهالی این منطقه به مرزهای ترکیه گریختهاند. در این میزان صدها نفر نیز جانشان را از دست دادند. اکنون که ترکیه درها را به روز پناهجویان باز کرده، همه آنها در حال سرازیر شدن به سمت یونان و سپس از آن جا دیگر کشورهای اروپایی هستند.
نیروی دریایی ارتش یونان، چندی پیش با هدف سکونت دادن صدها مهاجری که خود را از ترکیه به جزیره لسبوس رسانده بودند، یک کشتی فرستاد. وضعیت در لسبوس پیش از این وخیم بود و اکنون بدتر شده است. این جزیره، میزان نزدیک به 19 هزار پناهجو است، در حالی که اردوگاه ساخته شده در اینجا، در عمل برای 3 هزار نفر گنجایش دارد. ساکنان لسبوس به شدت به وضعیت اعتراض دارند.